CULTUURFONDS WESTERVELD STEUNT TWAALF PROJECTEN

Het Cultuurfonds Westerveld droeg in 2019 een steentje bij aan Oens Cultuurhuis in Wapse, de kunstmarkt van de Schilderskring in Diever en een monument bij het voormalige ‘jodenkamp’ Holtingerveld. Verdeeld over twaalf initiatieven werd ruim 8.200 euro uitgekeerd, zo meldt het jaarverslag. Een bijzonder eigen project was de bundel ‘Natuur in Westerveld’ met gedichten en verhalen van inwoners en bezoekers, die Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma op 22 juni 2019 tijdens het festival Zomerzinnen in Dwingeloo als eerste mocht ontvangen.

 

Het fondsbestuur honoreerde ook aanvragen van de historische steenbakkerij in Zorgvlied, het koor Jicipop (Diever), het projectkoor Fauré (Wilhelminaoord) en het evenement Winterzinnen (Dwingeloo). Voorzitter Levien Drost kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar: “Met onze bijdrage als steuntje in de rug werden tal van interessante projecten gerealiseerd.” Het uitgekeerde bedrag was nagenoeg gelijk aan het bedrag van 9.000 euro dat de stichting jaarlijks van de gemeente Westerveld ontvangt. Drost: “Een teken dat het fonds in een behoefte voorziet.”

 

 

Het Cultuurfonds Westerveld ondersteunt eenmalige culturele activiteiten in de gemeente Westerveld. Voor een project of evenement op het gebied van beeldende kunst, theater, letteren, toneel, dans, muziek etc. kan subsidie worden aangevraagd via de website www.cf-w.nl. Daar staan tevens de criteria waaraan een te subsidiëren project of evenement moet voldoen. Het bestuur komt eens in de zes weken bijeen om nieuwe aanvragen te beoordelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *