“Koning van het Grasland” in Wapserveen

Vijf voorstellingen, die plaatsvinden op het erf van de boerderij van Spijkerman in Wapserveen. Het onderwerp betreft de spanning tussen het boerenbedrijf en natuurbeheer. De aanvraag betreft € 1000,– , een klein bedrag in vergelijking tot de totale exploitatie.

Thema: “Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het boerenland?”

Het CFW is er om dit soort projecten binnen de gemeente te krijgen, ook al is het professioneel van opzet. Het heeft echter een duidelijk toegevoegde waarde en is gericht op het platteland, haar bewoners en problematiek. Besloten wordt het gevraagde bedrag toe te kennen.

 

In Koning van het Grasland wordt het verhaal verteld van Renze en Anke Kroes, twee Friese ’plankgasboeren’, ten tijde van de MKZ-crisis in 2001. Nadat hun zoontje Jitse als gevolg van een noodlottig tractor ongeluk overlijdt, komt hun leven op losse schroeven te staan. Anke stort zich met de moed der wanhoop op het bedrijf. Haar man wordt verteerd door schuldgevoel, en kan zich er niet toe zetten om weer terug aan de slag te gaan.
Koning van het Grasland is voor een breed publiek, van reguliere theaterbezoekers, tot mensen die niet vaak de binnenkant van een schouwburg zien, maar geïnteresseerd zijn in de thematiek van de voorstelling, of domweg in de buurt wonen.

De prijs van een kaartje is 21,50 euro

Op 9 en 10 september en 15 t/m 16 september spelen we vijf voorstellingen in uw gemeente bij de boerderij van de familie Spijkerman in Wapserveen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *