Roestvrij theater Diever krijgt bijdrage

Sinds 2013 organiseert Roestvrij theater het straattheater met spel, zang en muziek tijdens Sfeervol Diever. Een avond waarbij bijna alle ondernemers uit Diever hun deuren openen en het publiek verwelkomt met speciale acties. Roestvrij theater is de verbindende factor tussen de ondernemers. Door middel van theater zorgen zij voor levendigheid op straat. Dit gaat nu ook plaats vinden in Vledder.

Het bestuur van het Cultuurfonds heeft besloten om een bijdrage te verlenen aan twee evenementen in Diever en Vledder tijdens de Kerstmarkten. Wij hopen ook dat deze vorm van theater beginnende, jonge spelers een uitdaging geboden wordt zodat ze interesse krijgen voor theater. Voor de beide tekorten op deze voorstellingen,  ad € 105,-- en € 135,--, dragen wij geheel bij.

Voor het afstudeerproject “Wij doen ons best om u te vermaken” , met raakvlakken t.a.v. het Shakespearegebeuren in Diever, spreekt ons aan het laten spelen van een tiental jonge jongens. Ook hierin ligt een uitdaging voor jongeren om zich te identificeren met de personages, die zowel mannen- als vrouwenrollen, gaan spelen. Om zo op zoek te gaan naar je eigen identiteit.

Het bestuur van het Cultuurfonds Westerveld is bereid om de 3/7 toerekening van de kosten van dit project voor Diever voor zijn rekening te nemen, te weten € 729,--. Totaal zal dus een bedrag van € 969,-- op de rekening van Roestvrij Theater worden overgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *