Tweeluik Schatkamers Westerveld

De 4 musea in de gemeente Westerveld kregen financiële ondersteuning van €950,- voor het gezamenlijk project “Tweeluik Schatkamers Westerveld”.

Dit project bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is in samenwerking met het weekblad Das Mooi en is gericht op een beter contact tussen de inwoners van de gemeente en de 4 musea. In dit deel zullen 8 gezinnen in de gemeente Westerveld worden gevraagd om één van de 4 musea te bezoeken. De ouders, maar zeker ook de kinderen, worden dan geïnterviewd en gevraagd naar hun bevindingen, wat hen raakte, wat ze het liefste thuis zouden willen neerzetten e.d.

Voor het tweede deel willen wij samenwerken met fotografe Marianne Berkhoff.

Een 16 tal inwoners van de Gemeente Westerveld worden via de krant benaderd om de 4 musea te bezoeken, daar een rondleiding te krijgen en daarna hun favoriete object uit te zoeken. Zij worden met dit object gefotografeerd door fotografe Marianne Berkhoff.

We denken aan oudere mensen, maar ook karakteristieke personen uit de gemeente.

Steekwoorden als maak de keuze: ‘klein en fijn’ of wat spreekt het meeste tot de verbeelding of welk voorwerp is tactiel het meest aantrekkelijk, zullen hierbij een rol spelen.

Per museum komen er uiteindelijk 4 foto’s. Deze zijn ook geschikt voor digitaal gebruik op Facebook, websites etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *